Голф курорти


Голф курорти

Голф

През последните няколко години името на България често се спелува от голфъри като една от най-желаните дестинации за голф туризъм в Европа. Впечатляващи голф игрища от световна класа са построени само за няколко години.
Разположени в близост до лазурното море и красивите български планини, добре изградената инфраструктура на голф игрищата чудесно се съчетава с благоприятния климат, спиращи дъха природни пейзажи, СПА удоволствия и много други спортове и развлекателни дейности.В момента има осем оперативни голф игрища в България с голф инструктори, сертифицирани от Професионалната gолф aсоциация.
Три атрактивни голф игрища - Black Sea Rama, Thracian Cliffs и Light House се намират  на брега на Черно море, в района на Каварна и Балчик.
 
 
 
Black Sea Rama

Black Sea Rama, разположен на 5 км. от Балчик е проектирано от легендата в голфа Гари Плеър. Игрището,с голф академия към него и невероятни гледки, е предвидено за целогодишно ползване и предлага комфортен престой в луксозни студия и двуетажни вили.
Друго игрище, проектирано от Гари Плейър, обхваща площ от 4,5 кв. км, като всички 18 дупки предлагат прекрасна гледка към морето. Има само няколко игрища в света, които могат да се похвалят с такава панорама. За настаняване на голф играчите са предвидени 159 апартамента. Те са разделени в две вили. Комплексът разполага със СПА център, фитнес зала, ресторанти и магазини.
 
 
Light house Golf & SPA Resort 

Луксозното голф игрище на Light house Golf & SPA Resort е проектирано от Иън Уснам. То разполага с 18 дупки и е подходящо както за начинаещи, така и за професионалисти. На разположение на гостите има и тренировъчно игрище. Курортът разполага с няколко ресторанта, СПА център, казино, пиано бар, закрит и открит басейн и частен плаж.
 
 
 
 
 
 
Golf Club "Saint Sofia"

В района на София има три голф-игрища, които предлагат чудесни условия за спорт и отдих. На около 20 минути от центъра на София, в с. Равно поле се намира голф клуб "Св. София". Голф игрището на клуба, което има 18 дупки е проектирано от известния ирландски играч Пол Макгинли. Клубът има академия и предлага уроци по голф. Непосредствено до голф игрището има и футболно игрище. В рамките на комплекса има модерен СПА център, който обхваща всички аспекти на съвременната СПА концепция.
Най-старият голф клуб в България - Air Sofia се намира на около 50 км от София, в близост до гр. Ихтиман. Клубът разполага с игрище с 18 дупки, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали голфъри. Освен голф, посетителите имат възможност да практикуват други спортове, като футбол, волейбол, конна езда и др. Хотелската част на комплекса предлага на разположение на своите гости фитнес зала, сауна и други услуги и съоръжения за релаксация и отдих.
 
 
Golf Club Pravetc

На около 70 км от София по магистрала "Хемус", в гр. Правец, се намира едно от най-новите голф игрища в България - Правец Голф Клуб. То разполага с 18 дупки и е проектирано от известния архитект Питър Харадин. Голф комплексът разполага с модерна голф академия и обширна тренировъчна зона за къси и дълги игри, 11 вътрешни бази за обучение и обширна тренировъчна зона, за по-кратки и дълги игри, снабдени с нощно осветление, така че голфърите да могат да тренират до по-късните часове на деня. От голф игрището се открива невероятна гледка към Стара планина. В хотелската част на комплекса функционира модерен СПА център.
 
 
Pirin Golf & Country Club

Пирин Голф & Кънтри Клуб се намира близо до ски курорта Банско. Целият голф клуб заема площ от 150 хектара, с голф игрище и предлага пет звездно настаняване. Голф игрището предлага 18 дупки и също е проектирано от Иън Уснам. Второто игрище - Pirin Pine – разполага с пет дупки. Тренировъчната зона е разположена между двете игрища. Налице е голф академия с модерно обучение и видео техника, достъпна за голфъри. В сградата на клуба играчите могат да се насладят на спокойствие и комфорт. Близостта на игрището до Банско го превръща в предпочитана голф дестинация.
 
 
 
 

Друго голф игрище с 18 дупки се намира в непосредствена близост до град Сливен. Игрището е подходящо както за начинаещи, така и за напреднали голфъри и предлага професионални инструктори.
Голфът тук може да се комбинира с обиколка на Сливенския балкан - съвсем наблизо се намират природен парк Сините камъни и Карандила.
 
 
 
 
 

Местоположението на голф игрищата в България позволява на любителите на голфа да проучат и опитат възможностите за морски и планински туризъм. Голф игрищата на морския бряг са разположени в близост до Балчик и Каварна - малки градчета с голям чар.Те от своя страна са близо до морската столица на България - Варна, а непосрествено до нея се намират световно известните морски курорти Албена и Златни пясъци. Очарованието на българските планини не може да остане незабелязано.
 
 

По материали на Bulgaria Travel